header

Kuroyama stage 30/01/2011

Zondag voormiddag
We begonnen de Kuroyama stage met het al befaamde balspel.
We werden allen in 2 groepen verdeeld met behulp van nummers en zowel Wim - Sempai als Jos - Sensei namen de leiding over een groep.
Het werd al snel duidelijk dat iedereen zich 100 procent inzette om zeker te zijn van de winst, waardoor het weer een enorm pittige en verhitte strijd werd.

Hierbij moeten we zeker onthouden dat Michael een persoonlijk lijfwacht Filippe had die zich op soms bovenmenselijke wijze zijn koning wist te beschermen.
Maar na lang en hard gestreden te hebben heeft ons team,
het team van onze Sensei toch juist het onderspit moeten delven.

Na de opwarming werden de spieren nog een beetje los gemaakt en losgelopen met wat rondjes in de Dojo. Nu was het tijd voor de seitei kata's. Opnieuw werden we in twee groepen verdeeld en werden er zo twee rijen gevormd.
We moesten onze kata uitvoeren startend bij Ippon-me Mai en na elke kata een plaatsje naar voren opschuiven, zo tot iedereen vooraan gestaan had om daar persoonlijke correcties van de Sensei of Sempai te krijgen.
Zo waren de meeste kata's aan bod gekomen tot het tijd was voor,
tripel karmeliet en spaghetti.

Jelle V.

Zondag middag
Na een zeer intensieve voormiddag aan seitei kata's trainen waren we toe aan een welverdiende middag pauze.
Tijdens deze middag pauze konden we samen genieten van een lekkere spaghetti en zeer geestelijke drank (voor sommige), deze werden voorzien door Titi en Rudy.
En zeker niet te vergeten werden we vergezeld door de gezellige en humoristische sfeer. Toen we onze buiken vol hadden en wat uitgerust waren, werd het tijd om terug te keren naar onze dojo zodat we er stevig in konden vliegen voor een namiddag met koryu kata.

Olivier W.

Zondag namiddag
Na de heerlijke spaghetti begonnen we aan het 2de gedeelte van onze stage.
Een goede opwarming hield ons gewoonlijke balspel in waardoor we al behoorlijk in het zweet stonden.
Maar dat veranderde toen we begonnen aan de koryu, die liet ons pas echt zweten.
De koryu liet ons een idee geven waar de Muso Shinden Ruy echt om gaat en
ze veranderde ook onze huidige kijk op de Seitei,
maar liet ons ook weten hoe veel we nog te leren hebben.

Deze stage was een zalige dag om te beleven gevuld met leerrijke uitleg over Iaido en was dan ook eigelijk te snel om, waardoor we allen uitkijken naar de volgende editie van de Kuroyama Stage.

Maarten V.

Nawoord
Zoals hierboven beschreven is, was het een schitterende dag voor de 2de editie van de Kuroyama Stage. Hierbij wil ik enkele mensen vernoemen die bijgedragen hebben tot deze prachtige dag: Ruddi en Titi voor het verzorgen van de heerlijke maaltijd 's middags, onze Sensei (Jos C.) en Sempai (Wim H.) voor het uitwerken van een boeiend trainings programma en Jelle V., Olivier W., Maarten V. voor het schrijven van het verslag.

~ Webmaster ~

Terug naar top
header
header
Agenda
Evenementen
Foto gallery
Nieuws archief
Online artikels
Site map